Πολιτιστικός Σύλλογος Σιδηροκαστρινών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σιδ/στρινών & Σιντικαίων Αττικής „Η Σιντική“ ιδρύθηκε το 1983 με έδρα την Αθήνα, με σκοπό την προώθηση και ανάπτυξη του πολιτιστικού και πνευματικού επιπέδου συμπατριωτών, την συνένωση των ανθρώπων που κατάγονται από το Σιδηρόκαστρο και από την επαρχία Σιντικής του Ν. Σερρών, σε ενιαίο φορέα, για τη σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων και καλλιέργεια του ενδιαφέροντος προς την γενέτειρα.
    Μετά την απόφαση της αναγνώρισης του πολιτιστικού μας Συλλόγου από το πρωτοδικείο Αθηνών με αρ. 2689/1983, συγκροτήθηκε κατόπιν εκλογών το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο από τους εξής:
Ηλιάδου Τασούλα, Αναστασιάδη Λάμπρο, Κοτζάμπαση Αθανάσιο, Γιάνγκου Γιάννη, Χατζηδιαμαντή Γαβριήλ, Παυλίδη Βασίλη, Λουκά Κώστα, Γεροβασιλείου Κατίνα.
Το Δ. Σ. θεωρεί ως απόλυτη υποχρέωση να εμπλουτίζουμε θετικά τον πολιτισμό μας, για να μην αλλοιωθούν οι παραδοσιακές δομές μας.
Η σύνθεση του σημερινού Δ. Σ. κατόπιν εκλογών είναι η εξής:
Τασούλα Ηλιάδου
Ελένη Σταμπουλή
Γιάννης Ταμπάκης
Απόστολος Χατζητόλιος
Ελένη Πούλιου
Γεώργιος Ιντζές
Σήφης Παυλίδης
Το σημερινό Δ.Σ. και όλα τα μέλη του Συλλόγου συνεχίζουν με συνέπεια και ακούραστα να διασχίζουν τα μονοπάτια του πολιτισμού μας και των παραδόσεων του τόπου μας.

    Φίλε/η συμπατριώτη/ισα, εσύ που σήμερα γνωρίζεις διαδικτυακά τον Σύλλογό μας, στάσου κοντά μας, μην μας ξεχνάς, γιατί ο Σύλλογος εκφράζει και το δικό σου σκοπό, τη διατήρηση και διάσωση της παράδοσης, της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς μας.
Έλα στις πολιτιστικές εκδηλώσεις μας! Γιατί με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις αναπτύσσουμε μια ουσιαστική επαφή μεταξύ μας και διαφυλάττουμε αδιάφθορα τα ήθη και τα έθιμά μας!